De 5Ritmes NederlandDe 5Ritmes Nederland
De 5Ritmes Nederland english

Marc Lendfers • dans5ritmes

Marc LendfersDansen geeft mij ruimte en vrijheid. Ik ben gek op de dans. In 2008 heb ik mijn teachertraining bij Gabrielle Roth afgerond en ben ik geautoriseerd 5Ritmes-docent. Sinds 2013 ben ik Staflid van de 5Rhythms Teacher Training Program bij 5Rhythms Global.

Ik ben geboren in het zuiden van Nederland, als jongste van 5 kinderen. Ik woon al geruime tijd in Amsterdam. Sinds mijn 14e speel ik drums. Ik heb in diverse bands gespeeld en op vele podia gestaan. Ook ben ik te horen op de cd Jhoom van Gabrielle Roth & the Mirrors en heb ik in 2008 mijn eigen cd "Travels" uitgebracht. Na mijn Universiteit heb ik 20 jaar als architect en stedenbouwkundige gewerkt. Nu leef ik geheel voor de dans en mijn gezin.

Ik word gedreven door mijn passie en enthousiasme voor muziek en dans enerzijds, en door mijn liefde en compassie voor het leven anderzijds. Ik zoek ernaar om inspirerend te zijn, aanstekelijk en vol overgave. Ik zoek naar de grenzen in mijn dans, naar het goddelijke, zowel als docent als in mijn eigen dans. Mijn lessen zijn intens en vol humor, waarbinnen alles ruimte heeft om te zijn en waar mogelijkheden zijn om nieuwe paden te dansen.

Mijn lichaam is mijn tempel, de dansvloer mijn atelier, de 5Ritmes mijn dansende meditatie. Het mooie van de dans is dat het altijd mijn essentie raakt op een verrassende wijze. Mijn dans liegt nooit tegen mij en is elke keer weer anders. Alleen ik kan ademen voor mij, alleen ik kan mij zelf in beweging brengen en houden. Niemand kan dat voor mij doen. Alleen ik kan mijzelf bevrijden. In anderen vind ik de herkenning, erkenning en support, zowel op de dansvloer als daarbuiten.

Ik geef les door heel Europa, van avondlessen tot meerdaagse residentiële workshops. Mocht je mij willen uitnodigen om les te geven bij jou in de buurt, stuur dan een mail naar mij: dans5ritmes@hotmail.com


CONTACT

T: +31.6.33.93.10.30
E: dans5ritmes@hotmail.com
W: www.marclendfers.com