De 5Ritmes NederlandDe 5Ritmes Nederland
De 5Ritmes Nederland english

Dorine Hoog • www.dorinehoog.nl

Dorine HoogIn 2004 ontdekte ik de 5Ritmes: Eindelijk een dans met mijzelf, vanuit mijzelf. Heerlijk! Na vele cursussen en workshops realiseerde ik me wat deze dans míj bracht: Verbinding en ontspannenheid in mijn lichaam. Leren bewegen mét en door al mijn emoties.
Ik heb jarenlang als verpleegkundige gewerkt op de afdelingen chirurgie, hartziekten, hartbewaking, intensive care en hartrevalidatie. Tijdens mijn werk raakte ik meer en meer geïnteresseerd in complementaire geneeswijzen. Geïnspireerd door mijn eigen ervaring met het dansen van de 5Ritmes, besloot ik om opleidingen te volgen om de 5Ritmes binnen en buiten de gezondheidszorg te mogen gebruiken.
Ik volgde de Movement Therapy Training (MTT) met Andrea Juhan phd. in 2008. Tijdens de MTT gebruikte ik de 5Ritmes in mijn werk met hartpatiënten. Door de 5Ritmes te gebruiken tijdens hun hartrevalidatie programma, leerden ze om op een andere actieve manier te ontspannen en leerden ze het verschil voelen tussen stress, angst en hartklachten. Zo ontstond de Dynamische Ontspanning.

Dynamische Ontspanning
De Dynamische Ontspanning is een combinatie van de 5Ritmes en lichaamsgericht coachen. De Dynamische Ontspanning ondersteunt je om je eigen lichaam te voelen; herkennen en erkennen wat er aan spanning en stress vast zit in je lichaam. Je wordt je bewuster van je lichaamssignalen, je leert je spieren te ontspannen tijdens beweging, je leert je patronen te herkennen en te veranderen. Door je acties aan te passen aan de signalen van je lichaam, leer je opnieuw te vertrouwen op de mogelijkheden van je lichaam.

 
Contact

T: 06-44154372
E: dorine@dorinehoog.nl
W: www.dorinehoog.nl