De 5Ritmes NederlandDe 5Ritmes Nederland
De 5Ritmes Nederland english

Caroline van de Ven • SoulRebel

Annelies VerseveldMijn interesse voor de bewegende mens begon met klassiek ballet op vijfjarige leeftijd. Het vond een vervolg in mijn studie fysiotherapie, aangevuld met de opleiding tot klassiek homeopaat, omdat ik niet alleen geïnteresseerd was in hoe mensen bewegen, maar ook wat mensen beweegt. En vooral hoe beiden met elkaar samenhangen.

Via Gestalt- en lichaamsgerichte therapieën kwam ik in aanraking met bewustzijnstraining. Een ziekteproces vele jaren later bracht me bij de helende kracht van 5 ritmes dansen, door Gabriëlle Roth in kaart gebracht.

Dansend bewegen is voor mij een leefstijl geworden, het laat stromen wat neigt tot vastzitten. Dansen verdiept, verheldert, verlucht, verrijkt, verlevendigt, verblijdt en verrukt. Dansen brengt me op een directe manier in contact met de zin van het leven en mijn eigen levenszin. Dat deel ik graag met anderen.

In mijn leven kom ik regelmatig in aanraking met rouwende mensen. Rouwen heeft de neiging tot vastzetten, tot stilstaan, niet stromen. Met deze ervaring in mijn achterhoofd heb ik een opleiding rouwverwerking gedaan, omdat ik graag mensen met verlieservaringen (verlies van een geliefde door overlijden, maar ook verlies van gezondheid, werk, relatie, etc.) met dansen zou willen ondersteunen.

Ik ben sinds oktober 2014 gecertificeerd 5Ritmes docent en lid van de 5Rhythms Teachers Association (5RTA). Lessen en workshops die ik aanbied zijn geldig als voorbereiding voor de 5Ritmes docentenopleiding. Mijn thuisbasis is in Beek-Ubbergen, vlakbij Nijmegen; maar ik reis graag, geef ook les in Zuid-Limburg, en inmiddels ook incidenteel in het buitenland (Keulen, Düsseldorf in Duitsland, Linz in Oostenrijk).

Ik voel me bevoorrecht dat ik als 5Ritmes docent ruimte mag bieden aan alle mensen die dansend op onderzoek uit gaan naar hun eigen kracht, levenslust en unieke creativiteit; het is ruimte waar alles kan zijn zoals het is, ruimte die in alle vrijheid en openheid bijdraagt aan de uitnodiging te worden zoals je bedoeld bent.

Contact

Email: info@soulrebel.eu
Telefoon: 0031-6-46417977
Website: www.soulrebel.eu