De 5Ritmes NederlandDe 5Ritmes Nederland
De 5Ritmes Nederland english

Opleiding tot docent

“When you have fallen in love with the Rhythms
When you crave the ecstatic space
between art and healing
When you yourself are becoming a teaching
And teaching has become a calling
I invite you to join me”
Gabrielle Roth

Wij krijgen regelmatig vragen over hoe je docent kunt worden in de 5Ritmes.

Als je door de dans 'gegrepen' bent en de wens om docent te worden dient zich aan, begint je voorbereiding op de opleiding. Het is goed om dit kenbaar te maken aan je docent(en). In je eigen tempo en binnen je mogelijkheden zul je veel danservaring opdoen.

Dit voorbereidingstraject is een belangrijke fase, de daadwerkelijke opleiding is de laatste stap. Als je je hebt aangemeld als belangstellende voor de docentenopleiding, bepaalt de staf (vaak in overleg met de locale docenten) over de toelating tot de opleiding.

Na de opleiding ontwikkel je je persoonlijke stijl en manier van lesgeven in de 5Ritmes. Het docentschap is niet het einde van je studie, maar vraagt vervolgens een toewijding in het blijvend student te zijn.

Voor iedere docentenopleiding die start is er een lijst met voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je vindt alle informatie hierover op deze pagina op de website van 5Rhythms.com.

N.B. Er wordt door andere mensen soms gebruik gemaakt van de naam Gabrielle Roth en/of De 5Ritmes. Het is goed om te weten dat dit niet is toegestaan.