De 5Ritmes NederlandDe 5Ritmes Nederland
De 5Ritmes Nederland english

Thea Spanjers • Dans in Zijn

Thea Spanjers Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de 5Ritmes voelde ik me thuiskomen in mezelf en in iets dat oneindig ruimer was dan dit zelf. Er was geen gevecht meer met wat dan ook, maar gemak, vrede, openheid en ruimte.
Ik ben de opleiding bij Gabriëlle Roth gaan volgen en sinds 2001 ben ik erkend docent van de 5Ritmes.

Deze dansvorm is voor mij de beste vorm van meditatie, maar het mooie hiervan vind ik ook dat alle aspecten van mijn wezen worden aangeraakt: zachtheid en het vermogen tot overgave in het vloeiende ritme, vurigheid en passie in staccato, de kunst om los te laten in chaos, vreugde en zorgeloosheid in het lyrische ritme en wijsheid en compassie in stilte.

Ik heb de 5Ritmes 5 jaar met veel plezier begeleid in Nijmegen en sinds juli 2005 ben ik hiermee ook in Antwerpen gestart. Vanaf deze tijd woon ik in deze stad samen met mijn partner, die Belg is. Ik vind het inspirerend en boeiend om in twee culturen te wonen en werken.

Sinds 15 jaar is de zijnsoriëntatie een bron van inspiratie voor mij. In 1997 ben ik afgestudeerd aan de school voor Zijnsoriëntatie. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld in de integratie van de 5 ritmes en de zijnsoriëntatie.

Contact

Telefoon: 00 32 - 33 22 20 44
Email: info@dansinzijn.com
Website: www.dansinzijn.com